ČOKOLADNO OREHOVA TORTA - po receptu z ovitka Manner jedilne čokolade

 

Sestavine za pekač premera 22 cm

Biskvit

 

Mleti, praženi orehi

50 g

Sladkor

130 g

Moka

130 g

Jajca

5

Jedilna čokolada

30 g

Maslo

20 g

Pecilni prašek

1/2 vrečke

Marmelada

 

Krema

 

Maslo

150 g

Sladkor v prahu

150 g

Rumenjak

1

Vinijak

1 šilce

Preliv

 

Čokoladni preliv Gorenjka - kakavov

200 g

(ali jedilna čokolada + maslo)

(150 g + 50 g)

 

Priprava

Temeljito stepeš jajca in sladkor. Pecilni prašek zmešaš z moko in primešaš jajcem in sladkorju. Maso razdeliš na polovici. Prvi polovici mase primešaš orehe, dugi polovici pa jedilno čokolado in maslo, zmehčano na parni kopeli. Masi daš v dva enako velika pekača. Hkrati pečeš25 min. pri 190 st.C. Ko sta biskvita pečena, ju prerežeš po sredini.

Pripraviš kremo iz penasto umešanega masla in sladkorja, dodaš rumenjak in vinijak.

Biskvit na tanko premažeš z marmelado, med plasti daš tanko plast kreme. Tudi obod torte prekriješ s kremo in okrasiš z utori po obodu. Preliješ s čokoladnim prelivom ter okrasiš s preostalo kremo, celimi orehi in višnjami, vloženimi v alkoholu.

Dober tek J!

 

Vrnitev na glavno kuharsko stran!

Back to home page!