ČOKOLADNO OREHOVA TORTA II (moj recept) |
Sestavine za pekač premera 22 cm
Biskvit |
|
Jajca |
6 |
Sladkor kristalni |
160 ml |
Moka |
160 ml |
Sladkor - vanilin |
1 vrečka |
Orehi |
50 g |
Jedilna čokolada |
30 g |
Maslo |
20 g |
Pecilni prašek |
2 kavni žlički |
Sol |
2 ščepca |
Rum |
1 jedilna žlica |
Vinijak |
1 jedilna žlica |
Krema |
|
Maslo |
150 g |
Sladkor v prahu |
100 ml |
Čokolada v prahu |
100 g |
Vinijak |
1 šilce (ali po ukusu, hik J) |
Marmeladni namaz |
|
Marelična marmelada |
200 g |
Kivi sirup |
2 jedilni žlici |
Rum |
1 jedilna žlica |
Ledeni čaj - gozdni sadeži |
2 jedilni žlici |
Čokoladni preliv |
|
Maslo |
75 g |
Jedilna čokolada |
150 g |
Mleko |
2 jedilni žlici |
Okrasitev |
|
V alkoholu vložene češnje, cela orehova jedrca,… |
|
Priprava
Speči je potrebno 2 tipa biskvita.
Biskvit I - Iz 3 beljakov stepeš trd! sneg in ga daš v hladilnik. Rumenjake zmešaš
z 1/2 sladkorja, dodaš 1/2 vrečke vanilin sladkorja ter primešaš naribane, rahlo popražene orehe, ščepec soli in vinijak. Moki primešaš 1 kavno žličko pecilnega praška. Moko s pecilnim praškom in sneg iz beljakov izmenoma (rahlo, ročno, z metlico) primešaš masi iz rumenjakov. Pečeš v pomaščenem pekaču, obloženem s papirjem za peko ca. 25 min. na temperaturi 180 C. Pečen biskvit razrežeš v dve plasti.Biskvit II - enak postopek kot pri biskvitu I, le da namesto orehov primešaš rumenjakom maslo in jedilno čo
kolado, namesto vinijaka pa rum.Pripraviš kremo iz masla, sladkorja I
n čokolade v prahu ter vinijaka.Marmelado zmešaš s kivi sirupom, ledenim čajem in rumom.
Biskvitne plasti zlagaš izmenoma ter namažeš najprej z marmelado, nato z marmelado + kremo, zopet z marmelado in končno vrhnjo plast z marmelado ter na tanko s kremo. Z marmelado vedno premažeš obe strani spoja med plastmi, da se marmelada lepo vpije v biskvit in postane slednji bolj sočen.
Torto preliješ s čokoladnim prelivom in okrasiš s preostalo kremo, češnjami, celimi orehovimi jedrci...
Obilo užitkov ob pripravi in potem (pri hujšanju
J)!