ČOKOLADNO OREHOVA TORTA II (moj recept)

 

Sestavine za pekač premera 22 cm

Biskvit

 

Jajca

6

Sladkor kristalni

160 ml

Moka

160 ml

Sladkor - vanilin

1 vrečka

Orehi

50 g

Jedilna čokolada

30 g

Maslo

20 g

Pecilni prašek

2 kavni žlički

Sol

2 ščepca

Rum

1 jedilna žlica

Vinijak

1 jedilna žlica

Krema

 

Maslo

150 g

Sladkor v prahu

100 ml

Čokolada v prahu

100 g

Vinijak

1 šilce (ali po ukusu, hik J)

Marmeladni namaz

 

Marelična marmelada

200 g

Kivi sirup

2 jedilni žlici

Rum

1 jedilna žlica

Ledeni čaj - gozdni sadeži

2 jedilni žlici

Čokoladni preliv

 

Maslo

75 g

Jedilna čokolada

150 g

Mleko

2 jedilni žlici

Okrasitev

 

V alkoholu vložene češnje, cela orehova jedrca,…

 

 

Priprava

Speči je potrebno 2 tipa biskvita.

Biskvit I - Iz 3 beljakov stepeš trd! sneg in ga daš v hladilnik. Rumenjake zmešaš z 1/2 sladkorja, dodaš 1/2 vrečke vanilin sladkorja ter primešaš naribane, rahlo popražene orehe, ščepec soli in vinijak. Moki primešaš 1 kavno žličko pecilnega praška. Moko s pecilnim praškom in sneg iz beljakov izmenoma (rahlo, ročno, z metlico) primešaš masi iz rumenjakov. Pečeš v pomaščenem pekaču, obloženem s papirjem za peko ca. 25 min. na temperaturi 180 C. Pečen biskvit razrežeš v dve plasti.

Biskvit II - enak postopek kot pri biskvitu I, le da namesto orehov primešaš rumenjakom maslo in jedilno čokolado, namesto vinijaka pa rum.

Pripraviš kremo iz masla, sladkorja In čokolade v prahu ter vinijaka.

Marmelado zmešaš s kivi sirupom, ledenim čajem in rumom.

Biskvitne plasti zlagaš izmenoma ter namažeš najprej z marmelado, nato z marmelado + kremo, zopet z marmelado in končno vrhnjo plast z marmelado ter na tanko s kremo. Z marmelado vedno premažeš obe strani spoja med plastmi, da se marmelada lepo vpije v biskvit in postane slednji bolj sočen.

Torto preliješ s čokoladnim prelivom in okrasiš s preostalo kremo, češnjami, celimi orehovimi jedrci...

Obilo užitkov ob pripravi in potem (pri hujšanju J)!

 

Vrnitev na glavno kuharsko stran!

Back to home page!