|
DUNAJSKA TORTA |
Sestavine
|
Biskvit |
|
|
Margarina |
100 g |
|
Sladkor kristalni |
100 ml |
|
Moka |
150 ml |
|
Sladkor - vanilin |
1 vrečka |
|
Jajca |
4 |
|
Mleti lešniki |
60 g |
|
Mleko |
3 jedilne žlice |
|
Pecilni prašek |
2 kavni žlički |
|
Krema |
|
|
Margarina |
200 g |
|
Sladkor v prahu |
150 ml |
|
Čokolada v prahu |
70 g |
|
Rum |
1 jedilna žlica |
|
Čokoladni preliv |
|
|
Č okoladni preliv Gorenjka |
200 g |
|
(ali jedilna čokolada + maslo) |
(150 g + 50 g) |
Priprava
Margarino, sladkor, vanilin sladkor, rumenjake, 3 žlice mleka in lešnike zmešaj v gladko maso. Beljake zmešaj v trd sneg, moki primešaj pecilni prašek. Sneg in moko dodajaš izmenoma (po tretjinah) pripravljeni masi. Biskvir pečeš v pekaču obloženem s papirjem za peko (in pomaščenem) ca. 40 min. pri temperaturi 200 C.
Iz margerine, sladkorja, ruma in čokolade pripraviš kremo. Torto prerežeš po sredini in namažeš s kremo, nekaj kreme pustiš za okrasitev (rožice, napisi,...).
Torto preliješ s čokoladnim prelivom in jo potem, ko se strdi, okrasiš.
Dober tek
J!