DUNAJSKA TORTA

 

Sestavine

Biskvit

 

Margarina

100 g

Sladkor kristalni

100 ml

Moka

150 ml

Sladkor - vanilin

1 vrečka

Jajca

4

Mleti lešniki

60 g

Mleko

3 jedilne žlice

Pecilni prašek

2 kavni žlički

Krema

 

Margarina

200 g

Sladkor v prahu

150 ml

Čokolada v prahu

70 g

Rum

1 jedilna žlica

Čokoladni preliv

 

Čokoladni preliv Gorenjka

200 g

(ali jedilna čokolada + maslo)

(150 g + 50 g)

 

Priprava

Margarino, sladkor, vanilin sladkor, rumenjake, 3 žlice mleka in lešnike zmešaj v gladko maso. Beljake zmešaj v trd sneg, moki primešaj pecilni prašek. Sneg in moko dodajaš izmenoma (po tretjinah) pripravljeni masi. Biskvir pečeš v pekaču obloženem s papirjem za peko (in pomaščenem) ca. 40 min. pri temperaturi 200 C.

Iz margerine, sladkorja, ruma in čokolade pripraviš kremo. Torto prerežeš po sredini in namažeš s kremo, nekaj kreme pustiš za okrasitev (rožice, napisi,...).

Torto preliješ s čokoladnim prelivom in jo potem, ko se strdi, okrasiš.

Dober tek J!

 

Vrnitev na glavno kuharsko stran!

Back to home page!