HITRA PRIPRAVA ŠPAGETOV Z OMAKO IZ PARADIŽNIKA IN MALANCAN

Recept sem razvil za potrebe priprave špagetov v 10 minutah in ga že nekaj časa redno tedensko uspešno testiram, tako da je ponovljivost zajamčena J.

Sestavine:

Omaka iz paradižnika in malancan "AGNEZI"

1 kozarec

Jajce

1

Pršut v koščkih

5 do 10 dag

Špageti Barilla št. 1

količina po potrebi

Olivno olje

2 jedilni žlici

Česen, origano

ni obvezno, po okusu

 

Priprava:

1. Na štedilnik pristaviš vodo, v kateri boš kuhal špagete, posoliš, in dodaš 1 jedilno žlico olja.

2. V posodico za pripravo omake daš 1 jedilno žlico olivnega olja, na katerem popražiš sesekljan česen in z nekoliko časovnega zamika še pršut. Ko je česen lepo porumenel (in pršut še ne zažgan J ) dodaš omako iz stekleničke, premešaš ter pustiš, da se zmes segreva do vrelišča. Medtem temeljito stepeš jajce in ga še preden omaka zavre počasi primešaš omaki. Omako močno mešaš, da je jajce popolnoma "razbito" in v omaki ni opaznih koaguliranih koščkov beljaka. Če je omaka pregosta, jo razredčiš z vodo. Jajce povzroči, da se omaka nekoliko penasto zgosti.

3. Medtem je zavrela tudi že voda, v kateri skuhaš špagete (3 min. za "al dente" in 5 min. za "Kranjske" :). Kuhane špagete opereš pod vročo vodo, temeljito odcediš in zmešaš z omako.

Dober tek!

 

Vrnitev na glavno kuharsko stran!

Back to home page!