Omaka za špagete s tunino

Sestavine:

Konzerva tunine v olivnem olju "RIO MARE"

1

Zreli, aromatični, olupljeni paradižniki

dva do tri

Česen

po občutku

Korenček

1

Origano

1 kavna žlička

Kuhinjska sol

po okusu

 

Priprava:

Olivno olje odliješ iz konzerve v posodico za pripravo omake ter na njem prepražiš sesekljan česen. Dodaš na koščke narezane paradižnike in pustiš nekaj minut vreti v lastnem soku. Ko se paradižniki zmehčajo jih pretlačiš, dodaš tunino, vse skupaj premešaš in preliješ z nekoliko vode. Počasi kuhaš na majhnem ognju 10 do 15 minut. Vmes še večkrat premešaš, da se omaka ne sprime z dnom posode. 5 minut pred koncem kuhanja dodaš še origano in na drobne kockice (ca. 2mm x 2mm x 2mm) narezan korenček.

 

Vrnitev na glavno kuharsko stran!

Back to home page!