Omaka za špagete s tunino |
Sestavine:
Konzerva tunine v olivnem olju "RIO MARE" |
1 |
Zreli, aromatični, olupljeni paradižniki |
dva do tri |
Česen |
po občutku |
Korenček |
1 |
Origano |
1 kavna žlička |
Kuhinjska sol |
po okusu |
Priprava:
Olivno olje odliješ iz konzerve v posodico za pripravo omake ter na njem prepražiš sesekljan česen. Dodaš na koščke narezane paradižnike in pustiš nekaj minut vreti v lastnem soku. Ko se paradižniki zmehčajo jih pretlačiš, dodaš tunino, vse skupaj premešaš in preliješ z nekoliko vode. Počasi kuhaš na majhnem ognju 10 do 15 minut. Vmes še večkrat premešaš, da se omaka ne sprime z dnom posode. 5 minut pred koncem kuhanja dodaš še origano in na drobne kockice (ca. 2mm x 2mm x 2mm) narezan korenček.